Τοξοβολία

ΤΜΗΜΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Π.Ο.Σ ΦΥΛΗΣ

 

Η τοξοβολία έχει πανάρχαιες ρίζες  καθώς αρχικά το τόξο χρησιμοποιήθηκε ως όπλο για το κυνήγι, στην συνέχεια στην διεξαγωγή πολέμων και ως τις μέρες μας ως άθλημα. 

Η τοξοβολία κερδίζει διαρκώς νέους φίλους ως σπορ, είναι Ολυμπιακό άθλημα απευθύνεται και στα δύο φύλλα και  η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας διεξάγει αγώνες όλων των κατηγοριών πανελλαδικά και σε ετήσια βάση. Οι ανήλικοι αθλητές που διακρίνονται σε αγώνες πριμοδοτούνται για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστημιακές σχολές.

Η τοξοβολία βελτιώνει την αυτοσυγκέντρωση, εξασκεί το σώμα και την κορμοστασιά και είναι τεχνικό άθλημα ακρίβειας, συγκέντρωσης και υψηλής εσωτερικής πειθαρχίας. Οι προπονήσεις μας απευθύνονται σε ηλικίες από 13 ετών και άνω. Οι αποστάσεις ρίψεων στις προπονήσεις είναι τα 18μ. (στον αθλητικό χώρο «ΘΕΑ» στη Χασιά, στο κλειστό Γυμναστήριο της Δροσούπολης στα Άνω Λιόσια)

Προπονήσεις:

Αθλητικός ημιυπαίθριος χώρος «ΘΕΑ» (Φυλής & Αλιάνθου 5 στη Χασιά)

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα 18:00-20:00

Κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης (οδός Σ.Πουμπουρίδου στα Άνω Λιόσια)

Κάθε Σάββατο πρωί:  15:00-18:00  

Εγγραφές:

Εγγραφές γίνονται αποκλειστικά στο Γραφείο του Συλλόγου συμπληρώνοντας παράλληλα και την αίτηση εγγραφής (οδός Προμηθέως (παράδρομος Αττικής οδού) και Ικτίνου 3 ΦΥΛΗ (Ζωφριά) 13344,  καθημερινά 17:00-21:30)

Πληροφορίες μόνο για εγγραφές: 210-2411148 από 17:00-21:00

Πληροφορίες μόνο για προπονήσεις (αφού έχει γίνει πρώτα η εγγραφή): κ.Γιάννης Τάγαρης προπονητής

Στις προπονήσεις λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον covid-19 καθώς και ο αριθμός προπονούμενων. Η διάρκεια της προπόνησης  ποικίλει ανάλογα το επίπεδο του προπονούμενου και τις οδηγίες του προπονητή

Κόστος εγγραφής και ετήσιας (12μηνης) συνδρομής στο Σύλλογο: 15 ευρώ (για ενηλίκους)

Κόστος μηνιαίας συνδρομής προπονούμενων (ανηλίκων ή ενηλίκων) : 15 ευρώ (στην περίπτωση ανηλίκου προπονούμενου, ένας από τους γονείς του θα πρέπει να γίνει και μέλος του Συλλόγου)

Με κάθε νέα εγγραφή δώρο t-shirt του Συλλόγου.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ

Για εγγραφή προπονούμενου τοξότη στη δύναμη των αθλητών και για τη συμμετοχή του/της σε αγώνες, παρέχονται από τη Γραμματεία του Συλλόγου τα προβλεπόμενα από την αθλητική νομοθεσία και Ομοσπονδία, έγχρωμα δικαιολογητικά.

Όταν συμπληρωθούν από τους υποψήφιους αθλητές, αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο Σύλλογο και αυτός στη συνέχεια τα διαβιβάζει ηλεκτρονικά στην Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, προκειμένου οι νέοι αθλητές να αποκτήσουν Μητρώο Αθλητή Τοξότη και να μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνες.

Τα ζητούμενα από την Ε.Ο.Τ. δικαιολογητικά είναι:

Για ενήλικους αθλητές/τριες:

Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας (σκαναρισμένο έγχρωμα).

Συμπλήρωση Δελτίου Υγείας Αθλητή / τριας με θεώρηση από καρδιολόγο (ισχύς 12 μήνες από την ημέρα της πρώτης θεώρησης) με φωτογραφία (σκαναρισμένο έγχρωμα).

 

Για τον ανήλικους αθλητές/τριες:

Πιστοποιητικό γέννησης (σκαναρισμένο έγχρωμα).

Συμπλήρωση Δελτίου Υγείας Αθλητή / τριας με θεώρηση από καρδιολόγο (ισχύς 12 μήνες από την ημέρα της πρώτης θεώρησης) με φωτογραφία (σκαναρισμένο έγχρωμα).

Για την εγγραφή κάθε αθλητή (ανήλικου ή ενήλικου) είναι απαραίτητη η κατάθεση ετήσιας συνδρομής του αθλητή στην Ε.Ο.Τ., στον τραπεζικό λογαριασμό της Ε.Ο.Τ. (Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας) GR7601100800000008048081262 στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ποσού 15ευρώ. Στην αιτιολογία κατάθεσης είναι απαραίτητη η αναφορά του ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΥ του αθλητή και της λέξης: ΣΥΝΔΡΟΜΗ). Η συνδρομή έχει ισχύ 12 μήνες. (σκαναρισμένο έγχρωμα.

Σκαναρισμένα έγχρωμα και τα εξης: Δήλωση συναίνεσης προσωπικών δεδομένων, ιατρική βεβαίωση covid από ιατρό, έγχρωμη φωτογραφία.


 

ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ

 

Το Δ.Σ. στην προσπάθειά του να καλλιεργήσει την αγωνιστικότητα μεταξύ των αθλητών τοξοβολίας, αποφάσισε στη συνεδρίαση της 6/10/2020 τα εξής νέα κίνητρα:

  1. Στους νεοεγγραφόμενους αθλητές τοξοβολίας θα καταβάλλεται η αξία του παράβολου συμμετοχής τους στον 1ο αγώνα  τους (15 ευρώ με την προσκόμιση του παραστατικού στο Σύλλογο)
  2. Στους αθλητές τοξοβολίας θα καταβάλλεται σε κάθε 3η συμμετοχή τους σε αγώνες, η αξία του παράβολου (15 ευρώ με την προσκόμιση του παραστατικού στο Σύλλογο. Απαραίτητη η προσκόμιση στο σύλλογο των παραστατικών των ενδιάμεσων αγώνων μέχρι τον 3ο )

*Βασική προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η καταβολή της συνδρομής του τοξότη κάθε μήνα στο σύλλογο

Από τον Ιανουάριο του 2021 και εξής, α) οι τοξότες με δελτίο αθλητού θα καταβάλλουν μειωμένη μηνιαία συνδρομή  στο σύλλογο αξίας 10 ευρώ, ενώ  β) Οι τοξότες που απλά προπονούνται χωρίς δελτίο αθλητού, θα καταβάλλουν 20 ευρώ μηνιαία συνδρομή στο σύλλογο

Ο Σύλλογος παρέχει δωρεάν εκπαιδευτικά τόξα για τους τρεις πρώτους μήνες προπονήσεων και μετά θα επιδοτεί την αγορά τόξου του κάθε τοξότη (θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά το 2021)

Κίνητρα που εξακολουθούν να ισχύουν:

Επιπλέον επιβραβεύει τους αθλητές τοξοβολίας ανά έτος οι οποίοι θα διακριθούν σε αγώνες της Ε.Ο.Τ. σε 1η ή 2η ή 3η θέση με δωροεπιταγή για αγορά υλικών τοξοβολίας αξίας 80 ευρώ με την προϋπόθεση να έχουν συμμετάσχει σε τουλάχιστον τρεις (3) αγώνες κατά τη διάρκεια του έτους  και να έχουν διακριθεί έστω και σε έναν από τους τρεις αγώνες.

Παράλληλα για όλους τους αθλητές του που συμμετέχουν σε αγώνες εκτός Αττικής, καλύπτει την δαπάνη μετακίνησής τους από και προς την περιοχή διεξαγωγής του αγώνα με 0,08 ευρώ/ανά χιλιόμετρο.

Με την ισχύουσα νομοθεσία οι αθλητές κάτω των 18 ετών που διακρίνονται σε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις σε αγώνες της Ε.Ο.Τ., γράφονται (με αίτησή τους) στον πίνακα διακρίσεων του άρθρου 34 του Ν.2725/1999 όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του από το άρθρο 38 παρ. 1 και 2 του Ν.4115/2013. Χορηγείται βεβαίωση από την Γ.Γ.Α. εγγραφής αυτών των αθλητών στον πίνακα διακρίσεων και αυτή χρησιμοποιείται για εισαγωγή του αθλητού στα Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής

Υποκατηγορίες