Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής

Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής) Ικτίνου 3 & Προμηθέως (παράδρομος της Αττικής οδού) ΦΥΛΗ ΤΚ13344 (350μ.από την έξοδο 6 της Αττικής οδού και από τη στάση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου) Τηλ.2102411148 Κιν.6981005747

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΣΧΟΛΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ Γιώργος Αλιφέρης

Η σχολή αναρρίχησης αρχαρίων του Ε.Π.Ο.Σ. ΦΥΛΗΣ προσφέρει μια συγκροτημένη εισαγωγική γνώση και εμπειρία στη δραστηριότητα της αναρρίχησης συνδυάζοντας την εκπαίδευση στον βράχο.Στη σχολή αναρρίχησης αρχαρίων μπορεί να συμμετέχει όποια/ος έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εμπειρία παρά μόνο λίγη διάθεση για περιπέτεια και αγάπη για τη φύση.ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ b46c0

Το ορειβατικό σκι είναι ένα σπορ που απευθύνεται σε ορειβάτες αλλά και σε χιονοδρόμους.Στους χιονοδρόμους, η γνώση τεχνικών ορειβατικού σκι θα δώσει τη ασφαλή δυνατότητα και τις τεχνικές για να κινηθούν και εκτός πιστών ενός οργανωμένου χιονοδρομικού κέντρου, ενώ στους ορειβάτες θα δώσει τη δυνατότητα να απολαύσουν και να προσεγγίσουν με ασφάλεια και ταχύτητα ορεινούς όγκους.1 6248e

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: Γ.Βουτυρόπουλος, Δ.Δασκαλάκης, Τ.Μουτάφης

«Επεκτείνετε τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας στην αναρρίχηση παρακολουθώντας τη σχολή μέσου επιπέδου αναρρίχησης βράχου του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής»

Η Σχολή Αναρρίχησης Μέσου Επιπέδου του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής είναι οργανωμένη σύμφωνα με το κανονισμό εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης. Βασικός στόχος της σχολής είναι η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση και απόκτηση εμπειριών ώστε να μπορούν οι συμμετέχοντες μετά την αποφοίτησή τους να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις πολλαπλών σχοινιών σε οργανωμένες ορθοπλαγιές.ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΙΑΝ ΦΕΒΡ 44383

Επικεφαλής εκπαιδευτής της σχολής είναι ο Γιώργος Βουτυρόπουλος, Ομοσπονδιακός Εκπαιδευτής Ορειβασίας, Αναρρίχησης και Οδηγός Βουνού μέλος του Σωματείου Ελλήνων Οδηγών Βουνού. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό. Το κόστος εγγραφής στο σύλλογο και συνδρομής για ένα χρόνο είναι 15€. Τα έξοδα μετακινήσεων, διαμονής, διατροφής βαραίνουν τους συμμετέχοντες.

Τα παρακάτω είναι τα δικαιολογητικά συμμετοχής στη σχολή και θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 19/09/23  στη Γραμματεία του συλλόγου, όπως και το 50% των εξόδων εκπαίδευσης:

  1. Ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο, που να έχει εκδοθεί τις τελευταίες 60 ημέρες από την υποβολή της αίτησης και να αναφέρει ότι είστε υγιής και μπορείτε να αθληθείτε.
  2. Μία φωτογραφία τύπου ταυτότητας (έγχρωμη ή ασπρόμαυρη).
  3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας και τις δύο όψεις.
  4. Φωτοτυπία ορειβατικής ταυτότητας και τις δύο όψεις.
  5. Φωτοτυπία της βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης της Σχολής Αναρρίχησης Αρχαρίων της Ε.Ο.Ο.Α.
  6. Κατάσταση με την απαιτούμενη αναρριχητική δράση βάσει του κανονισμού εκπαίδευσης.
  7. Αίτηση συμμετοχής (παρέχεται από τη Γραμματεία του Συλλόγου)

Πληροφορίες- Δηλώσεις συμμέτοχης: Ε.Π.Ο.Σ. ΦΥΛΗΣ Ικτίνου 3 & Προμηθέως (παράδρομος της Αττικής οδού) ΦΥΛΗ ΤΚ 13344, 17:30 – 20:30 τηλ. 210-2411148.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τραπεζικός λογαριασμός του Συλλόγου 

EUROBAΝK ΙΒΑΝ: GR2402604490000140200232769. 

Στην αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει να αναφέρεται το όνομά του εκπαιδευόμενου.

Κόστος συμμετοχής: 360 ευρώ. Το κόστος ασφάλισης (ασφάλεια ατυχήματος)  περιλαμβάνεται στο παραπάνω ποσό. Η σχολή θα πραγματοποιηθεί με ελάχιστη συμμετοχή τα 5 άτομα  και μέγιστη συμμετοχή τα 12 άτομα.

19/9 Λήξη προθεσμίας κατάθεσης δικαιολογητικών, συνάντηση γνωριμίας στα γραφεία του Συλλόγου, παρουσίαση σχολής, εξοπλισμός δανεισμός υλικών. (19:00-21:00).

23/9 Πεντέλη Δυτ. Τοίχος 08:00-14:00: αξιολόγηση συμμετεχόντων, χρήση εξoπλισμού (reverso, διπλά σχοινιά), ρελέ, ραπέλ, χρήση φορητής ασφάλειας, κίνδυνοι στην ορθοπλαγιά, υποχώρηση από διαδρομή.

24/9 Πάρνηθα Φλαμπούρι, 08:00-14:00 αναρριχητικοί οδηγοί, αναρρίχηση ορθοπλαγιάς, κατασκευή ρελέ, χρήση φορητής ασφάλειας, χρήση καρφιών. Κατασκευή ραπέλ για έκτακτη υποχώρηση από ορθοπλαγιά.

1/10 Πάρνηθα - Άρμα  08:00-14:00: προετοιμασία και εκτέλεση διαδρομών, επικεφαλής αναρρίχηση και κατασκευή ρελέ με χρήση φορητών ασφαλειών. Επίλυση προβλημάτων: προστασία σχοινιού-συντρόφων από τα σαθρά, εξασφάλιση τραβέρσας για τον δεύτερο και υποβοήθηση του σε περίπτωση κωλύματος.

3/10 Πίστα συλλόγου  19:00-21:00: βασικές αρχές διάσωσης σχοινοσυντρόφου.

7/10 Πάρνηθα Αχαρνείς: Αυτοδιάσωση – διάσωση σχοινοσυντρόφου.

20-22/10 Γκιώνα (Πυραμίδα)  αναρρίχηση σε αλπικές διαδρομές, τεχνικές γρήγορης κίνησης σχοινοσυντροφιάς.

4-5 11    Βαράσοβα προετοιμασία και εκτέλεση διαδρομών, επικεφαλής αναρρίχηση σε πολλαπλών σχοινιών διαδρομές, τεχνητή αναρρίχηση, τεχνικές ανάβασης σε σταθερό σχοινί (ζουμάρ, αυτοσφιγγόμενοι κόμποι) βασικές αρχές πρώτων βοηθειών. Ασκήσεις διάσωσης σχοινοσυντροφιάς, μεταφορά τραυματία.

7/11       Αξιολόγηση και απολογισμός λήξη σχολής          

Σημείωση: Το ακριβές πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν. Συμμετοχή 6-12 άτομα.