Η σχολή προσφέρει μια συγκροτημένη εισαγωγική γνώση και εμπειρία στη δραστηριότητα της αναρρίχησης συνδυάζοντας την εκπαίδευση στον βράχο με την χαλάρωση στην θάλασσα. Πραγματοποιείται σε φυσικά πεδία της Αττικής και σε παραθαλάσσιες περιοχές.Picture1 35660

 

Στη σχολή αναρρίχησης αρχαρίων μπορεί να συμμετέχει όποια/ος έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εμπειρία παρά μόνο λίγη διάθεση για περιπέτεια και αγάπη για τη φύση.

Η εκπαιδευτική ύλη  καλύπτει όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται κάποια/ος να γνωρίζει προκειμένου να σκαρφαλώνει με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια σε οργανωμένα πεδία μιας σχοινιάς , σε βράχια δηλαδή ύψους μέχρι 30 μέτρα, με φιξαρισμένες αγκυρώσεις για ασφάλεια. Επιπλέον, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την περιπέτεια αναρρίχησης σε ορθοπλαγιά και να εξερευνήσουν δυσπρόσιτες παραλίες της Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση στο πεδίο σε τεχνικές κίνησης και ασφάλειας και συμπληρώνεται από θεωρητικά σεμινάρια με την επιμέλεια και προσεκτική καθοδήγηση έμπειρων ομοσπονδιακών εκπαιδευτών. Επικεφαλής της σχολής είναι ο εκπαιδευτής ορειβασίας και οδηγός βουνού ΕΟΟΑ  κ.  Βουτυρόπουλος  Γεώργιος. Το κόστος εκπαίδευσης ανέρχεται στο ποσό των 330€ το άτομο. Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα γίνει την 13η Ιουλίου στα γραφεία του συλλόγου.  Οι δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολή (50%)  θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι την ημερομηνία αυτή μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά: δηλαδή πρόσφατη ιατρική βεβαίωση για σωματική άσκηση από καρδιολόγο, μια φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας & δύο φωτογραφίες ταυτότητας και αίτηση εγγραφής στη σχολή. Ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής παρέχει δωρεάν στους συμμετέχοντες τον εξοπλισμό και  το  σχετικό τεχνικό εγχειρίδιο. Τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής, διαμονής, βαρύνουν τους συμμετέχοντες. Η διαμονή στο Λεωνίδιο και αλλού μπορεί να γίνει σε camping ή δωμάτια.

13/7                   Συνάντηση γνωριμίας στα γραφεία του Συλλόγου, παρουσίαση σχολής. (19:00-21:00).

16/7                 Πρώτη επαφή, τεχνική αναρριχητικής κίνησης, προθέρμανση απόδοση αποκατάσταση ορολογία  παρουσίαση και χρήση βασικού αναρριχητικού εξοπλισμού, περιβάλλον-ατομική ευθύνη και συμπεριφορά ,ιστορία αναρρίχησης, αναρριχητική ηθική και δεοντολογία, δανεισμός υλικών (πίστα Συλλόγου 9:00-15:00).

17/7                 Αναρρίχηση σε φυσικό πεδίο: βασικές τεχνικές αναρρίχησης, κόμποι, top                         rope.

(Πάρνηθα, Φυλή πεδία ΕΠΟΣ - Αχαρνείς  9:00-15:00).

20/7                 Απογευματινή προπόνηση , χρήση σχοινιού top rope (πεδίο Αχαρνείς 19:00-21:00).

23-31/7            Λεωνίδιο Κυπαρίσσι, Λαγκάδα. Το καλοκαιρινό αναρριχητικό tripστα δημοφιλή πεδία της Πελοποννήσου. Top rope, εξάσκηση σε φυσικό πεδίο, χρήση εξοπλισμού (ασφαλιστήρι reverso & grigri), τεχνική ασφάλισης toprope, χρήση οδηγών πεδίων αναρρίχησης, Rappel, εξάσκηση σε φυσικό πεδίο, χρήση εξοπλισμού (σετάκια, ιμάντες, καταβατήρας), τεχνική κατάβασης rappel,ασφάλιση του Επικεφαλής. Επικεφαλής αναρρίχηση. Χρήση grigri, πτώση επικεφαλής  και Συντελεστής Πτώσης, βασικές αρχές  διάσωσης, μεταφορά τραυματία. Τεχνητή αναρρίχηση. Αναρρίχηση σε μεγάλη ορθοπλαγιά.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ2102411148, Δευτέρα έως και Παρασκευή 18:00-21:00  μέχρι τις 12/7/2022.

Κατάθεση δικαιολογητικών στα γραφεία του συλλόγου Ικτίνου 3 & Προμηθέως (παράδρομος Αττικής οδού) ΦΥΛΗ TK 13344 κατόπιν ραντεβού.

Καταθέσεις προκαταβολών στον Tραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου στη EUROBAΝKΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0449.14.0200232769

ΙΒΑΝ : GR2402604490000140200232769 Όνομα ιδιοκτήτη λογαριασμού: Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής 

Πληροφορίες: Γιώργος Βουτυρόπουλος