Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής

Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής) Ικτίνου 3 & Προμηθέως (παράδρομος της Αττικής οδού) ΦΥΛΗ ΤΚ13344 (350μ.από την έξοδο 6 της Αττικής οδού και από τη στάση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου) Τηλ.2102411148 Κιν.6981005747

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΣΧΟΛΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ Γιώργος Αλιφέρης

Η σχολή αναρρίχησης αρχαρίων του Ε.Π.Ο.Σ. ΦΥΛΗΣ προσφέρει μια συγκροτημένη εισαγωγική γνώση και εμπειρία στη δραστηριότητα της αναρρίχησης συνδυάζοντας την εκπαίδευση στον βράχο.Στη σχολή αναρρίχησης αρχαρίων μπορεί να συμμετέχει όποια/ος έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εμπειρία παρά μόνο λίγη διάθεση για περιπέτεια και αγάπη για τη φύση.ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ b46c0

Το ορειβατικό σκι είναι ένα σπορ που απευθύνεται σε ορειβάτες αλλά και σε χιονοδρόμους.Στους χιονοδρόμους, η γνώση τεχνικών ορειβατικού σκι θα δώσει τη ασφαλή δυνατότητα και τις τεχνικές για να κινηθούν και εκτός πιστών ενός οργανωμένου χιονοδρομικού κέντρου, ενώ στους ορειβάτες θα δώσει τη δυνατότητα να απολαύσουν και να προσεγγίσουν με ασφάλεια και ταχύτητα ορεινούς όγκους.1 6248e

 Αναρριχητικό πεδίο Πλάτωσι (μεσαίος τομέας), Explore your limits

 

 Όνομα

Ασφάλειες

Ανάπτυγμα

Βαθμολογία

 

1. Σαθράκι.

3+ Ρελέ

5 μέτρα

4a

 

2.Σπηλίτσα.

3+ Ρελέ

5 μέτρα

4a+

 

3. Scarpa.

5+ Ρελέ

6 μέτρα

5a

 

4. Voreios Polos.

4+ Ρελέ

6 μέτρα

5c+

 

5. Explore your limits.

4+ Ρελέ

6 μέτρα

5c

 

Στον άνω πίνακα καταγράφονται οι διαδρομές του πεδίου "Explore your limits", όπως βλέπουμε το πεδίο από αριστερά προς τα δεξιά. 

Το πεδίο ανοίχτηκε στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Αναρρίχησης το 2017 και τα αναρριχητικά υλικά  χορήγησε η εταιρεία POLO.

Το μονοπάτι πρόσβασής του είναι κοινό με τον τρίτο τομέα του Πλάτωσι, το πεδίο «Ακριανά» ή «Μικρό πεδίο» και προτείνεται και ως πολύ καλός  συνδυασμός σκαρφαλώματος και στα δύο πεδία.

Ο προσανατολισμός του πεδίου είναι βορειοδυτικός, βρίσκεται πολύ κοντά στον άσφαλτο δρόμο, στην είσοδο της Φυλής και πριν τη Σπηλιά που είναι το κύριο και γνωστότερο αναρριχητικό πεδίο στο Πλάτωσι.

Μπορεί κανείς να παρκάρει στην αλάνα μπροστά στο δασάκι όπου αρχίζει το μονοπάτι, αν από την χτιστή στάση του λεωφορείου αμέσως μετά το γήπεδο Πανοράματος, ακολουθήσει την αλάνα, παράλληλα του δρόμου, η οποία καταλήγει κάτω από τα «Ακριανά» και το «Explore your limits”