Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής

Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής) Ικτίνου 3 & Προμηθέως (παράδρομος της Αττικής οδού) ΦΥΛΗ ΤΚ13344 (350μ.από την έξοδο 6 της Αττικής οδού και από τη στάση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου) Τηλ.2102411148 Κιν.6981005747

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΣΧΟΛΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ Γιώργος Αλιφέρης

Η σχολή αναρρίχησης αρχαρίων του Ε.Π.Ο.Σ. ΦΥΛΗΣ προσφέρει μια συγκροτημένη εισαγωγική γνώση και εμπειρία στη δραστηριότητα της αναρρίχησης συνδυάζοντας την εκπαίδευση στον βράχο.Στη σχολή αναρρίχησης αρχαρίων μπορεί να συμμετέχει όποια/ος έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εμπειρία παρά μόνο λίγη διάθεση για περιπέτεια και αγάπη για τη φύση.ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ b46c0

Το ορειβατικό σκι είναι ένα σπορ που απευθύνεται σε ορειβάτες αλλά και σε χιονοδρόμους.Στους χιονοδρόμους, η γνώση τεχνικών ορειβατικού σκι θα δώσει τη ασφαλή δυνατότητα και τις τεχνικές για να κινηθούν και εκτός πιστών ενός οργανωμένου χιονοδρομικού κέντρου, ενώ στους ορειβάτες θα δώσει τη δυνατότητα να απολαύσουν και να προσεγγίσουν με ασφάλεια και ταχύτητα ορεινούς όγκους.1 6248e

Με επιτυχία η εθελοντική δράση "Let’s do it 2015" στις παρυφές του Ποικίλου Όρους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά ο εθελοντικός καθαρισμός που πραγματοποίησε ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής με την υλικοτεχνική υποστήριξη και τη συνεργασία του Δήμου Φυλής, στα πλαίσια της δράσης «Let's do it Greece» που πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου σε όλη την Ελλάδα.

Μικροί οικολόγοι μεγάλοι εθελοντές έγιναν περισσότεροι από πενήντα ευαισθητοποιημένοι  κυρίως μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί και γονείς που όλοι μαζί με πολύ καλή διάθεση και όρεξη για δράση σήκωσαν τα μανίκια και έδειξαν πως όλοι μαζί μπορούν για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Από τις 10:30 το πρωί έως και τη 1:00 το μεσημέρι, εργάστηκαν με ζήλο, έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό και καθάρισαν περιμετρικά το σχολικό συγκρότημα στην συνοικία Ζωφριά των Άνω Λιοσίων, το περιαστικό δάσος του Ποικίλου όρους, μια πλατεία και δύο παιδικές χαρές της συνοικίας, από πλαστικά μπουκάλια, μπάζα, ρούχα, σακούλες και πολλά άλλα σκουπίδια.

Μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν για τους σκοπούς της δράσης του ''Let's do it World'' και αυτοί με την σειρά τους ενημέρωσαν τους περαστικούς για το πόσο σημαντικό είναι να διατηρούν καθαρή την πόλη στην οποία ζούνε. Καθαριότητα σημαίνει Πολιτισμός και οφείλουμε όλοι να προσέχουμε το αστικό και φυσικό μας περιβάλλον. 

Ολοκληρώνοντας την δράση καθαρισμού οι εθελοντές όλοι μαζί φώναξαν δυνατά  ‘’Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής did it’’, ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου.