Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής

Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής) Ικτίνου 3 & Προμηθέως (παράδρομος της Αττικής οδού) ΦΥΛΗ ΤΚ13344 (350μ.από την έξοδο 6 της Αττικής οδού και από τη στάση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου) Τηλ.2102411148 Κιν.6981005747

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΣΧΟΛΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ Γιώργος Αλιφέρης

Η σχολή αναρρίχησης αρχαρίων του Ε.Π.Ο.Σ. ΦΥΛΗΣ προσφέρει μια συγκροτημένη εισαγωγική γνώση και εμπειρία στη δραστηριότητα της αναρρίχησης συνδυάζοντας την εκπαίδευση στον βράχο.Στη σχολή αναρρίχησης αρχαρίων μπορεί να συμμετέχει όποια/ος έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εμπειρία παρά μόνο λίγη διάθεση για περιπέτεια και αγάπη για τη φύση.ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ b46c0

Το ορειβατικό σκι είναι ένα σπορ που απευθύνεται σε ορειβάτες αλλά και σε χιονοδρόμους.Στους χιονοδρόμους, η γνώση τεχνικών ορειβατικού σκι θα δώσει τη ασφαλή δυνατότητα και τις τεχνικές για να κινηθούν και εκτός πιστών ενός οργανωμένου χιονοδρομικού κέντρου, ενώ στους ορειβάτες θα δώσει τη δυνατότητα να απολαύσουν και να προσεγγίσουν με ασφάλεια και ταχύτητα ορεινούς όγκους.1 6248e

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

 Πιστοί στο ραντεβού της πράσινης Δυτικής Πάρνηθας!

 Νωρίς το πρωί της Κυριακής 22 Οκτώβρη, εθελοντές του Ε.Π.Ο.Σ. ΦΥΛΗΣ έφτασαν στις Πηγές «Κρύας» Φυλής για να τοποθετηθούν στα σημεία υποστήριξης των 332 δρομέων (Γραμματεία, σταθμοί υδροδοσίας, δείκτες διαδρομής κλπ.) και να υποδεχτούν τους δρομείς στην πράσινη δυτική Πάρνηθα που ευτυχώς διασώθηκε μετά από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου.

 Η διαδρομή των αυτοκινήτων των δρομέων και των εθελοντών στον επαρχιακό άσφαλτο δρόμο Φυλής – Δερβενοχωρίων, ανάμεσα στο καμένο δάσος μέχρι πριν την αφετηρία του αγώνα όπου ξαναρχίζει το πράσινο δάσος, μας λύπησε όλους, μας σπάραξε την ψυχή. Το διασωσμένο δάσος όμως της δυτικής Πάρνηθας που αρχίζει πριν τις Πηγές Φυλής στην πράσινη καρδιά της δυτικής Πάρνηθας, ήταν και θα είναι το πράσινο «καταφύγιο» όλων μας μέχρι την αναγέννησή ή την αναδάσωσή του υπόλοιπου καμένου και θα συνεχίσει να φιλοξενεί τις πεζοπορίες μας και τους αγώνες ορεινού τρεξίματος. Πραγματοποιήσαμε τον αγώνα μας καθώς δεν υπάρχει κανένας γνωστοποιημένος περιορισμός άσκησης ήπιων ανθρώπινων δραστηριοτήτων στην πράσινη Πάρνηθα από τις αρμόδιες αρχές, την αλώβητη από τη φωτιά (πεζοπορία, ορεινό τρέξιμο κι ορεινή ποδηλασία). Έτσι:

Οι δρομείς του αγώνα των 16χλμ. έτρεξαν στη νέα διαδρομή σε μονοπάτια περνώντας ρυάκια και πηγές και απολαμβάνοντας το τρέξιμο στο υπέροχο δάσος ανάμεσα σε έλατα, πεύκα, πλατάνια και κουμαριές.

Οι δρομείς των 10χλμ. ξανάτρεξαν τη γνωστή τους διαδρομή ανάμεσα σε έλατα, πέρασαν σε δύο σημεία το ρυάκι της Γκούρας με τα πλατάνια να έχουν ντυθεί τα φθινοπωρινά τους χρώματα στις όχθες τους.

 Οι εθελοντές σε όλα τα πόστα κι οι εθελοντές διασώστες του ΕΕΣ και του ΣΕΔ Μεγάρων, φρόντισαν για την άψογη προετοιμασία κι ολοκλήρωση του αγώνα, αφήνοντας το δάσος πιο καθαρό απ’ ότι το βρήκαν κι έτοιμο να υποδεχτεί τους πεζοπόρους όπως άλλωστε κι ολόκληρη η πράσινη, δυτική κι ανατολική Πάρνηθα.

 Ευχαριστούμε τους εξαιρετικούς δρομείς μας που αγκάλιασαν το κάλεσμά μας για τη συνέχιση του αγώνα μας ο οποίος ξεκίνησε αμέσως μετά τις φωτιές του 2007 για να δώσει ζωή και ζωντάνια στην Πάρνηθα. Ευχαριστούμε θερμά τους υπέροχους εθελοντές μας που χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατη η διοργάνωση του αγώνα μας, που με χαρά και προθυμία υποστήριξαν τους δρομείς από τις θέσεις τους. Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Φυλής για την αμέριστη συμπαράστασή του. Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και τους χορηγούς μας: την NATURALS που πρόσφερε τε ενεργειακά προϊόντα της σε όλους τους δρομείς και δώρα στους νικητές, τη BIOKΛΙΝΙΚΗ που διέθεσε το ασθενοφόρο και το πλήρωμά του, την INTRALINK, GOLDAIR HANDLING, AGBAKERY έντυσαν με T-shirts τους εθελοντές μας και το ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ ΣΕΡΕΠΑ που πρόσφερε τις ανθοδέσμες στους νικητές του αγώνα.

 Κύπελλα στους νικητές απένειμε ο αντιδήμαρχος Δήμου Φυλής κ.Γιώργος Αβράμης και στελέχη του Συλλόγου μας. Τιμητικό δίπλωμα για την εξαίρετη συμβολή τους στον αγώνα απονεμήθηκε στους διασώστες και γιατρούς του αγώνα. Οι φωτογραφίες όλων των δρομέων μας θα αναρτηθούν πολύ σύντομα στο www.armaparnithas.gr

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 16ο «Άρμα Πάρνηθας» το 2024 στην πράσινη καρδιά της δυτικής Πάρνηθας αφού θρηνήσαμε οργισμένοι για το δάσος που χάθηκε. Παράλληλα ανανεώνουμε το ραντεβού μας και με τους αγώνες μας για την διάσωσή της και την προστασία της αλληλέγγυοι σε κάθε πρόταση που θα βοηθήσει στο μέλλον να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε φλόγα που μπορεί να την υπονομεύσει.

 Ακολουθούν τα αποτελέσματα για τους διακριθέντες.

https://www.myrace.gr/event/5667/results.html