Η Πάρνηθα έχει τον αγώνα της

13o ΑΡΜΑ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

7o ATHENS-FILY CLIMB FEST

7o ATHENS-FYLI CLIMB FEST

Διεθνής ημέρα περιβάλλοντος 5 Ιουνίου και ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής αποδέχτηκε πρόσκληση της η ΕΟΟΑ για τη συντήρηση μονοπατιών στην Πάρνηθα

Δεν ήταν δυνατόν ο Σύλλογός μας να λείπει από μια δράση με επίκεντρο την Πάρνηθα και μάλιστα στην διεθνή ημέρα περιβάλλοντος!

Έτσι το Σάββατο 5 Ιουνίου, ολοκληρώσαμε με επιτυχία ύστερα από την πρόσκληση της ΕΟΟΑ, τη συντήρηση, ενός από τα παλιά και κύρια  μονοπάτια διάσχισης της Πάρνηθας και συγκεκριμένα για κάποια τμήματά του, από  Διάσελο Πανός – Σκίπιζα – Μόλα – Ξούλιζα μέχρι Παλιομήλεσι

Μαζί με τους εθελοντές του συλλόγου μας δούλεψαν και εθελοντές του Π.Ο.Σ.Πετρούπολης και του Α.Ο.Σ. Οι εθελοντές, χωρισμένοι σε 4 ομάδες δούλεψαν σε 4 τμήματα του μονοπατιού, συνολικού μήκους 7χλμ., με τα κατάλληλα για κάθε τμήμα εργαλεία. Όχι μόνο ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό τους αλλά τοποθέτησαν και τη σήμανση του μωβ τετραγώνου στα τμήματα που δεν υπήρχε ή ήταν ελλιπής.  Το αποτέλεσμα ήταν η επίτευξη του στόχου και έτσι οι πεζοπόροι μπορούν να απολαύσουν τη διάσχιση της Πάρνηθας από την Σφενδάλη ως τη Φυλή ή το αντίθετο, πεζοπορώντας από το υπέροχο αυτό μονοπάτι. Η ποικιλία της πανίδας, τα δενδροσκέπαστα αλλά και τα ανοιχτά τμήματά του επιβεβαιώνουν την ομορφιά της Πάρνηθας και μας προκαλούν και …προσκαλούν για πεζοπορία!

Ελπίζουμε ότι σε ένα δεύτερο κάλεσμα για τη συντήρηση ενός ακόμη μονοπατιού να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και συμμετοχικότητα από όλα τα Σωματεία της Αττικής. Τα προσκαλούμε λοιπόν να οργανώσουν πεζοπορίες και στο συγκεκριμένο μονοπάτι και να μοιραστούν την χαρά μαζί μας για το αποτέλεσμα της προσπάθειας!

Στην δραστηριότητα ο Φορέας διαχείρισης της Πάρνηθας διέθεσε τη σήμανση & πρόσφερε ενημερωτικά φυλλάδια ενώ ο «ΣΚΑΪ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» αναψυκτικά και σάντουιτς.