Contact

Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής)
Αλιάνθου 5 ΦΥΛΗ 13351
Τηλ.210-2411148
φαξ: 210-2412099
Κιν.6981005737, 6973693552

Tραπεζικός λογαριασμός Συλλόγου
EUROBAΝK ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0449.14.0200232769
ΙΒΑΝ : GR2402604490000140200232769
Όνομα ιδιοκτήτη λογαριασμού: Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής

Follow

Κυριακή, Αύγουστος 09, 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ

Πήλιο. Καθαρισμός μονοπατιών, πεζοπορίες, κολύμπι, πολιτιστικά δρώμενα και μικρές διακοπές
 

28/8 - 1/9

Πήλιο. Καθαρισμός μονοπατιών, πεζοπορίες, κολύμπι, πολιτιστικά δρώμενα και μικρές διακοπές.

Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι με μία δράση που συνδυάζει εθελοντική εργασία καθαρισμού μονοπατιών με πεζοπορίες, ανακάλυψη των κρυμμένων μυστικών του τόπου και μικρές εναλλακτικές διακοπές, σε ένα από τα γραφικότερα χωριά του Πηλίου, τον πανέμορφο Αγ. Γεώργιο Νηλείας, με την  πλούσια ιστορική διαδρομή και την μακρά παράδοση αρχοντιάς, νοικοκυροσύνης και πλούτου.

Οι εθελοντές, χωρισμένοι σε ομάδες και εξοπλισμένοι με τσάπες, ψαλίδες, τσουγκράνες, θαμνοκοπτικά και αλυσοπρίονα θα καθαρίσουν και θα αποκαλύψουν μονοπάτια ιστορικά με μοναδική θέα προς τον Παγασητικό ( Αγ.Γώργιος-Α.Λεχώνια και Αγ.Γεώργιος -Κ.Γατζέα,) δρόμους πολιτισμού και παράδοσης, που στο διάβα του χρόνου ξεθώριασε και χάθηκε η χρήση τους, για να αναφανούν τώρα και να αποκτήσουν νέα προοπτική ζωής. Η εργασία θα είναι 4ωρη, πρωινή. Μετά το πέρας της εργασίας, επιλογή εύκολης πεζοπορίας, με κατάληξη σε κάποια από τις κοντινές μαγευτικές παραλίες και, καθημερινά, προτάσεις περιήγησης και πορείας μύησης στην ομορφιά του τόπου και των κατοίκων του

(Το λεπτομερές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί ηλεκτρονικά στις αρχές του καλοκαιριού). Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, αναφέρουμε: εξερεύνηση στο δάσος κάτω από πλατάνια προς τις πηγές του νερού και τις περίτεχνες κρήνες, προς το ξωκλήσι του Αϊ-Λιά και τα παλιά μοναστήρια των Ταξιαρχών, «Μέγας Σωτήρας» και Αγίας Τριάδας. Βόλτα μέσα στο χωριό, με τα αρχοντικά των Αιγυπτιωτών εμπόρων με τα νεοκλασικά στοιχεία, με τα παραδοσιακά πηλιορείτικα πυργόσπιτα και τα πέτρινα αγροτόσπιτα, τα πλακόστρωτα καλντερίμια, το μουσείο του γλύπτη Νικόλα, το παλιό Σχολαρχείο και τη βιβλιοθήκη , βόλτα στις  Πινακάτες, το δεύτερο χαρακτηρισμένο χωριό του Πηλίου μετά τη Μακρυνίτσα, την «κοσμική» Βυζίτσα, με τα αμέτρητα πηλιορείτικα αρχοντικά της, το μουσικό χωριο του Αγ. Λαυρεντίου, για παρακολούθηση εκδηλώσεων, και τις Μηλιές με τον παλιό σταθμό όπου τερματίζει το τραινάκι «ο Μουτζούρης» - σημείο αναφοράς της περιοχής, σε σχέδια του Εβαρίστο Ντε Κίρικο, πατέρα του καλλιτέχνη Τζόρτζιο Ντε Κίρικο- ξεκινώντας από τα Άνω Λεχώνια σε μια μοναδική διαδρομή μέσα από σήραγγες, πάνω από παλιές, πέτρινες γέφυρες, και με ενδιάμεσο σταθμό αυτόν της Γατζέας. Το βράδυ, σε κλίμα παρείστικο και τσιπουράκι ντόπιο, φημισμένο, οι νότες αξέχαστων αναμνήσεων, που γλυκά θα μας συντροφεύουν τον χειμώνα).

Η διαμονή θα γίνει στο δημοτικό σχολείο (ζεστό νερό και κουζίνα) χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ν.Πηλίου που καλύπτει τα εισιτήρια περιορισμένου αριθμού εθελοντών.

Συντονιστές: Μέλη του Δ.Σ.